Web Content Viewer

Actions
 
 
partners
 

Web Content Viewer

Actions

Comunicate de presa

Ianuarie 2015
Din data de 20 ianuarie, Autoritatea de Management și Organismele Intermediare pentru Programul Operațional Sectorial Mediu fac parte din echipa Ministerului Fondurilor Europene.
Octombrie 2014
Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila KORODI, a declarat joi, 30 octombrie, în cadrul celei de-a XV-a reuniune a Comitetului de Monitorizare a POS Mediu: ”Pentru Ministerul Mediului instrumentul financiar oferit prin POS Mediu reprezintă o bază de dezvoltare și o sursă solidă prin care politicile de mediu pot fi implementate.
August 2014
A început implementarea unui nou proiect cu finanţare europeană nerambursabilă, prin care se va realiza infrastructura adecvată de prevenire a riscurilor la inundaţii în zonele expuse la risc din judeţul Arad.
Iunie 2014
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice organizează cea de-a paisprezecea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, astăzi, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, eveniment prezidat de Attila Korodi, Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.
Iunie 2014
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice - Autoritatea de Management POS Mediu a semnat astăzi contractul Cadru instituţional modular de procesare a informaţiei vehiculate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Mediu.
Iunie 2014
Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa – Ilfov este noul proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.
Octombrie 2013
În perioada 10-11 octombrie a.c. a avut loc, la Iaşi, cea de-a treisprezecea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu), eveniment prezidat de ministrul mediului şi schimbărilor climatice, doamna Rovana Plumb.
Octombrie 2013
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb semnează astăzi, 07.10.2013, împreună cu Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, contractul de finanţare pentru proiectul „Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti”.
Octombrie 2013
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice și Ministerul Fondurilor Europene au convenit încheierea Actului adiţional nr. 1 al Contractului de Finanţare din Instrumente Structurale nr. CFRF1.1.105/15.06.2012 pentru proiectul „Sprijin pentru finanţarea parţială a cheltuielilor de personal efectuate de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în perioada 2012 - 2015, pentru personalul implicat în gestionarea instrumentelor structurale".
Iunie 2013
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a semnat, în staţiunea Mamaia, contracte de finanţare pentru realizarea unor proiecte europene în valoare totală de circa 25 milioane de euro, ai căror beneficiari sunt autorităţi locale şi societăţi din Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Bucureşti
Mai 2013
Autoritatea de Management POS Mediu pune la dispoziţia beneficiarilor Programului, în secţiunea Noutăţi a site-ului www.posmediu.ro, două documente intitulate Lista de autoevaluare a sistemului intern de management şi control şi Lista de autoevaluare a legalităţii derulării procedurilor de achiziţie publică.
Mai 2013
S-au incheiat servicii de pază pentru DG AM POS Mediu.
Aprilie 2013
Comunicatul emis de Direcţia Naţională Anticorupţie.
Martie 2013
Comisia Europeană a aprobat, în data de 22.03.2013, unul dintre cele mai importante proiecte din punct de vedere al reducerii eroziunii costiere, respectiv "Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa şi Eforie Nord".
Martie 2013
Prin proiectul Achiziţie de materiale consumabile şi furniruri de birou necesare desfăşurării activităţii DG AM POS Mediu în perioada 2012-2014, Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru POS Mediu va achiziţiona o serie de materiale necesare bunei desfăşurări a activităţii direcţiei.
Martie 2013
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a semnat marţi, 25 martie a.c., contractul de finanţare pentru proiectul Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Bihor.
Martie 2013
Autoritatea de Management POS Mediu organizează, în data de 7 martie 2013, evenimentul “Panel în vederea validării unor aspecte prezentate în cadrul Raportului de Evaluare Intermediară a POS Mediu”.
Ianuarie 2013
Ministerul Mediului şi Schimbarilor Climatice a semnat un contract pentru achizitionarea de componente specifice pentru creşterea capacităţii de lucru la serverele utilizate de Autoritatea de Management POS Mediu.
Ianuarie 2013
Centrul de Informare pentru Instrumentele Structurale, ce functioneaza sub egida Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale a lansat site-ul national dedicat beneficiarilor finantati din Instrumente Structurale - http://b.fonduri-ue.ro/
Decembrie 2012
În urma semnării unui acord cadru între Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Autoritatea de Management POS Mediu şi mai multe firme de avocatură, AM POS Mediu a beneficiat, şi în acest an, de reprezentare în instanţă în mai multe cauze.
Noiembrie 2012
În perioada 14.05.2012 – 13.11.2012, Asocierea SC International Consulting Expertise SRL, East West Consulting SPRL şi SC European Funds Invest SRL, a realizat evaluarea Organismelor Intermediare POS Mediu, din cele 8 Regiuni de Dezvoltare ale României, pentru anul 2011.
Noiembrie 2012
În data de 15 noiembrie a.c. a avut loc, în Bucureşti, cea de-a unsprezecea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu), eveniment prezidat de ministrul Mediului şi Pădurilor, doamna Rovana Plumb
Octombrie 2012
A avut loc ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de investiţii privind contractul ”Staţie de epurare în oraşul Bumbeşti Jiu”.
Octombrie 2012
Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Autoritatea de Management POS Mediu, a semnat în data de 18.10.2012 contractul de furnizare de produse „Achiziţie aplicaţii IT pentru asigurarea funcţionalităţii resurselor informatice ale AM şi OI POS Mediu” în valoare de 513.360 lei cu TVA.
August 2012
Pentru a acoperi majorarea salarială acordată personalului Autorităţii de Management şi Organismelor Intermediare pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, care gestionează fonduri europene de post-aderare, 85% din venitul aferent timpului efectiv lucrat, plătit în perioada 1 ianuarie 2012-31 decembrie 2015 va fi asigurat prin proiectul “Sprijin pentru finanţarea parţială a cheltuielor de personal efectuate de Ministerul Mediului şi Pădurilor în perioada 2012-2015 pentru personalul implicat în gestionarea instrumentelor structurale”.
Iulie 2012
Autoritatea de Management POS Mediu anunţă semnarea, în data de 19.07.2012, a acordului cadru pentru proiectul “Achiziţionarea de consumabile necesare bunei funcţionări a echipamentelor IT aflate în dotarea DG AM POS Mediu”.
Iulie 2012
Autoritatea de Management POS Mediu anunta selectia partenerilor din societatea civila pentru participarea ca membri in Comitetul Consultativ Tematic Mediu si Schimbari Climatice.
Iunie 2012
În perioada 14 - 15 iunie a.c. a avut loc, în municipiul Cluj Napoca, cea de-a zecea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu).
Iunie 2012
Autoritatea de Management POS Mediu a organizat, în data de 11 iunie, în cadrul celei de-a 14-a ediţii a EXPO APA, un eveniment de lansare a procesului de pregătire a portofoliului de proiecte de infrastructură de apă/apă uzată, ce urmează a fi propuse spre finanţare în perioada 2014 – 2020.
Iunie 2012
Proiect stimulare financiara a funcţionarilor publici.
Mai 2012
Evaluarea Organismelor Intermediare POS Mediu va fi realizată de experţi externi.
Mai 2012
Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, lansează cea de-a cincea sesiune de selecţie de proiecte în domeniul protecţiei naturii.
Mai 2012
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Attila Korodi, a semnat astazi contractul de finanţare pentru proiectul Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba.
Martie 2012
Demarează evaluarea intermediară a Programului Operaţional Sectorial Mediu.
Martie 2012
Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Asociaţia Română a Apei organizează, în data de 20 martie, evenimentul de lansare a procesului de pregătire a portofoliului de proiecte în sectorul de apă/apă uzată, care vor fi propuse spre finanţare din fonduri europene în următorul exercitiu financiar, respectiv perioada de programare 2014-2020.
Martie 2012
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, va semna luni, 19 martie a.c., la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Mehedinţi”, în valoare de 285.932.800 lei (fără TVA).
Martie 2012
Ministrul Mediului şi Pădurilor, domnul László Borbély va semna luni, 19.03.2012, ora 14.00, contractul de finanţare pentru proiectul Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin.
Martie 2012
Ministrul Mediului şi Pădurilor, domnul László Borbély va semna vineri, 16.03.2012, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Iaz Batal 30 ha - Tîrgu Mureş”.
Martie 2012
Ministerul Mediului şi Pădurilor anunţă finalizarea implementării, în luna martie 2012, a proiectului “Sprijin pentru finanţarea parţială a cheltuielilor de personal efectuate de pentru personalul implicat în gestionarea Instrumentelor Structurale”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică.
Martie 2012
Contractul Achiziţionarea de materiale promoţionale pentru POS Mediu şi-a propus asigurarea vizibilităţii POS Mediu şi informarea publicului interesat cu privire la tipurile de infrastructură de mediu finanţate din Program, prin materialele de informare şi obiectele promoţionale realizate.
Martie 2012
Campania de promovare POS Mediu în limba minorităţilor naţionale.
Februarie 2012
Astăzi a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş”.
Februarie 2012
Contractul de evaluare a Planului de Comunicare POS Mediu la final.
Februarie 2012
Prin proiectul “Achiziţionarea serviciilor de curierat”, Compania Naţională Poşta Română SA asigură serviciile de curierat pentru documentele emise de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu.
Ianuarie 2012
Ministrul László Borbély a semnat astăzi, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, contractul de finanţare pentru proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş.
Decembrie 2012
În urma încheierii unui acord cadru între Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial « Mediu » şi mai multe firme de avocatură, AM POS Mediu a beneficiat, şi în acest an, de reprezentare în instanţă în mai multe cauze.
Decembrie 2012
Măsura ISPA 2005/RO/16/P/PA/001 la final.
Noiembrie 2011
În perioada 24-25 noiembrie a.c. a avut loc, în municipiul Botoşani, cea de-a noua reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu).
Noiembrie 2011
Contractul ISPA 2005 RO 16 P PA 001-05 “Asistenţă tehnică pentru pregătirea a 5 proiecte în sectorul de mediu din România” finalizat cu success.
Noiembrie 2011
Marţi, 01 noiembrie 2011, László Borbély, Ministrul Mediului şi Pădurilor, a prezidat Conferinţa Naţională în cadrul proiectului Elaborarea politicii naţionale de gestionare a nămolurilor de epurare, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională POS Mediu.
Noiembrie 2011
Contractul ISPA 2005 RO 16 P PA 001-04 a oferit asistenţă tehnică pentru pregătirea a 5 proiecte în sectorul de mediu din România.
Octombrie 2011
Ministrul László Borbély a semnat astăzi, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, contractul de finanţare pentru proiectul de management integrat al deşeurilor în judeţul Timiş.
Octombrie 2011
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat luni, 24 octombrie, contractul de finanţare pentru proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vâlcea”.
August 2011
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, va semnat marţi, 22 august 2011, contractele de finanţare pentru proiectele „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bacău”, „Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare-epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani” şi “Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi ape uzate în judeţul Galaţi”.
August 2011
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat miercuri, 17 august 2011, contractul de finanţare al proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009 – 2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetic”.
Iulie 2011
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat astăzi, 9 iulie 2011, la Consiliului Judeţean Cluj, în prezenţa premierului Emil Boc, cele mai mari contracte de finanţare din cadrul Axei 2 a Programului Operaţional Sectorial “Mediu”. Contractele de finanţare vizează proiectele "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj” şi “Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Depozit deşeuri periculoase U.C.T. – Poşta Rât” (municipiul Turda), ambele finanţate prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”, Axa Prioritară 2 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor contaminate istoric”.
Iulie 2011
Unde se duc banii europene pentru infrastructura de mediu? La această întrebare va răspunde campania de promovare a Programului Operaţional Sectorial “Mediu” (POS Mediu), lansată astăzi de Ministerul Mediului şi Pădurilor. Urmăriţi, în perioada 1 iunie-30 august, posturile de televiziune şi de radio cu cea mai mare audienţă, precum şi ziarele centrale şi locale cu cel mai mare tiraj pentru a descoperi experienţa unor beneficiari ai programului şi a ce investiţii sunt realizate pentru cetăţeni prin POS Mediu.
Mai 2011
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Cristian Apostol, a semnat vineri, 18 aprilie, contractul de finanţare pentru proiectul “Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova”.
Aprilie 2011
S-au încheiat contractele de Asistenţă Tehnică pentru întreţinerea sediilor AM şi OI POS Mediu.
Aprilie 2011
: Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat luni, 18 aprilie, contractul de finanţare pentru proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”.
Aprilie 2011
Ministrul László Borbély a semnat luni, 11.04.2011, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, contractele de finanţare pentru proiectele de management integrat al deşeurilor în judeţele Suceava şi Bacău.
Aprilie 2011
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat miercuri, 6 aprilie, împreună cu primarul municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis, contractul de finanţare pentru proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”.
Aprilie 2011
Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Autoritatea de Management POS Mediu, a semnat în data de 05.04.2011 contractul de prestare de servicii „Asistenţă tehnico-economică pentru direcţiile şi birourile de implementare din cadrul AM şi OI POS Mediu a proiectelor finanţate din asistenţa financiară nerambursabilă” în valoare totală de 24.731.527,20 lei cu TVA.
Martie 2011
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) a semnat contractul pentru un nou proiect de promovare a Programului. Scopul acestui contract este asigurarea vizibilităţii POS Mediu, precum şi informarea publicului interesat cu privire la tipurile de infrastructură de mediu finanţate din program şi beneficiarii investiţiilor realizate cu sprijin din fondurile europene de post-aderare.
Martie 2011
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY, a semnat marţi, 08.03.2011, contractul de finanţare al proiectului ,,Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice", al cărui beneficiar este Municipiul Focşani.
Februarie 2011
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, va semnat joi, 23.02.2011, 4 contracte de investiţii în infrastructura de mediu, finanţate din fonduri europene de post-aderare, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”.
Ianuarie 2011
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu” anunţă iniţierea unui proiect vizând organizarea de seminarii privind eficientizarea procesului de implementare şi monitorizare a proiectelor finanţate prin POS Mediu.
Ianuarie 2011
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat marţi, 18.01.2011, la Câmpina, jud. Prahova, contractul de finanţare aferent proiectului „Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Batal de depozitare reziduuri petroliere Strada Lacul Peştelui (Municipiul Câmpina)”.